Beskyt din virksomhed mod plagiat

Det danske erhvervsliv bugner af startup-virksomheder, der hver især prøver at vinde indpas på markedet. Danmark er et af de mest innovationslystne lande i Europa, og det ses tydeligt i det danske erhvervsliv. Startup-virksomheder er på mange måder godt for det danske markeds konkurrenceevne, men har man startet en virksomhed på baggrund af et nyudviklet produkt, så er konkurrence på markedet noget nær det sidste, man ønsker. 

Undgå at konkurrende virksomheder stjæler dit produkt

Konkurrence i markedet er på mange måder med til at sikre, at de bedste og billigste virksomheder klarer sig bedst. På det danske marked findes der mange produkter, som udbydes af forskellige producenter, og det skyldes blandt andet den konkurrenceform, der er på det danske marked.

Heldigvis har vi i Danmark også noget, der hedder en varemærkelov, som er med til at beskytte virksomheder mod plagiering fra konkurrende virksomheder. Denne lov er især til fordel for nyopstartet virksomheder, der står med et unik produkt, som de gerne vil have ud på markedet.

Når man starter sin egen virksomhed, så er der mange ting, man skal holde styr på, og derfor kan man let komme til at glemme vigtigheden af varemærkeregistrering. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt varemærkeregistrering er særligt for en opfinder. Har man udviklet en ny opfindelse som endnu ikke findes på markedet, så kan varemærkeregistrering få afgørende betydning for virksomhedens succes. Uden varemærkeregistrering står det nemlig konkurrende virksomheder frit for at plagiere produktet, og i værste fald varemærkeregistrere det inden du når at gøre det.

Når man opretter en virksomhed, så bliver virksomheden automatisk varemærket, men selve registreringen sker ikke af sig selv, og det er derfor, at mange glemmer varemærkeregistreringen. Ved at varemærkeregistrere virksomheden er man med til at sikre virksomhedens fremtidige succes, og varemærkeregistrering af virksomheden vil derfor altid kunne betale sig i det lange løb.