Få styr på de små stressfaktorer

Der er mange af os der går med små ting der stresser i maven hele dagen, hver dag. Til slut akkumulerer disse faktorer og vokser sig helt uoverskuelige. Der er dog nogle enkle ting du kan gøre, for at tage greb og få bugt med de små ting der ligger og stresser – måske helt unødigt. Det tager hverken så meget tid som du tænker, eller koster så meget som du måske frygter. Det kan du læse mere om her. 

Skriv det ned (med pen og papir)

I den digitale hverdag som vi lever i i dag, lever vi i samspil med en kontinuerlig strøm af notifikationer og påmindelser. Det kan måske føles både smart og effektivt, men du har faktisk nemmere for at miste overblikket og ikke huske hvad du måske har glemt, og det kan blive en stressfaktor i sig selv. Derfor kan det faktisk være et godt trick at skaffe sig en helt  almindelig fysisk kalender, der du skriver de ting du skal huske ned. På den måde, går du ikke og venter på den stressende notifikation, og vi kan i følge forskning også huske ting bedre, som vi har skrevet ned i hånden. Det vil give dig bedre overblik og mere ro i sjælen.

Tag fat på det praktiske arbejde

Der er meget praktisk der ligger og lurer, når vi går og er stressede, uden måske at vide helt hvorfor. En god måde at håndtere praktisk stress på, er selvfølgelig at f tingene gjort, men også at lave noget helt praktisk. Det giver nemlig hjernen en mulighed for at koble lidt fra. det kan for eksempel være ved at dyrke noget slev i køkkenhaven. Køb en havefræser og kom i gang! Det giver ro i sjælen og en mestringsfølelse som du måske savner på mange andre arenaer i dit liv.

At tage fat på det praktiske kan også være at sætte en halv dag af til forfaldne opgaver, som for eksempel at tage sin bil på værksted eller til kontrol. Måske skal du få skiftet dine dæk, så den er klar for vinteren? Det er en god ide at sætte af tid, så man slipper at stresse med andre gøremål, samtidigt som man får noget helt konkret gjort, som man så kan krydse af i sin kalender. Husk at du skal bruge din bils hjuldata, hvis du skal have skiftet dæk fra sommerdæk til vinterdæk.

Find en hobby

Det lyder måske lidt kontraproduktivt at skulle finde på noget mere at lave, når problemet er at du føler dig stresset, men en hobby kan faktisk være redningen. Mange af os er stressede, fordi de ikke føler at deres arbejde giver mening eller ikke kan finde noget, der føles meningsfyldt i hverdagen. Med en hobby, og her kan køkkenhaven sagtens komme i spil, så kobler du fra, laver noget der giver både mening og resultater og som holder dig beskæftiget på et helt andet niveau. Vi skal huske os selv på, at det at stresse i sig ikke er en aktivitet, men at det hurtigt kan komme til at blive det, når det fylder for meget. Fyld din hverdag med overblik, ro, og sæt konkret tid af til at lave de små, praktiske ting der stresser. Tørk støv i ti minutter hver dag og fold vasketøjet med det samme. Så akkumulerer de små stressfaktorer ikke, på samme måde.