Fald i søvn til disse 3 ting

ANNONCE

Du lægger dig i sengen træt og udmattet efter en lang dag. Vækkeuret er stillet og klar til at vække dig om syv timer. Du lukker øjnene og gør dig klar til at sove. Tankemylderet starter – både stort som småt. Gøremål du skal huske i morgen, arbejdsopgaver på jobbet, forældremødet på fredag. Du vender og drejer dig. Tankerne kører frem og tilbage. Du kigger på uret, og nu er der seks timer til, at vækkeuret ringer. Der er ikke noget mere irriterende end at vende og dreje sig i sengen, uden at man kan falde i søvn. Men hvad kan du gøre for netop at abstrahere fra tankemylderet og give hjernen ro? Dette kan du læse mere om i denne artikel, hvor du får tre tips til ting, som du kan falde i søvn til.

Spil på iPad’en eller mobiltelefonen

Igen handler det at falde i søvn om at distrahere ens tanker, og dette kan du også gøre gennem diverse spil. Her falder din koncentration på spillet og spilstrategien, hvor tankemylderet forsvinder. Du kan spille matematiske spil, ordlege, passe bondegårde, eller du kan prøve lykken på spillemaskiner online. Uanset hvilket spil du vælger, vil du i løbet af en halv time mærke, hvordan dine øjne falder i, og søvnen presser på.

Podcast – udvalget er uendeligt

Det er blevet utroligt populært at lytte til podcast, og det er der god grund til. Der findes en podcast om ethvert emne, og derfor vil der uden tvivl også være en podcast, som falder i din smag. Det er yderst godt at falde i søvn til podcasts, da du koncentrerer dine tanker mod de talende stemmer. Herved får din hjerne ikke tid til at spekulere en masse selv, men hjernen skal blot lytte til den behagelige og rolige tale. Du kan lytte til podcast omkring politik, dilemmaer, investering, private samtaler, komik og så videre. Listen er uendelig lang, og du bør uden tvivl afprøve dette trick til aftenens nattesøvn.

Øvelser med meditation- og mindfulness

Man kan bruge meditation- og mindfulness øvelser til at sove bedre. Igennem forskellige øvelser lader man tankerne flyde og slappe af, hvilket i sidste ende vil få dig til at falde i søvn. Med fokus på dit åndedræt vil kroppen automatisk begynde at slappe mere af. Dette får ligeledes dit fokus et andet sted hen end de tusind tanker, hvilket virker beroligende. Du kan vælge selv at styre dine øvelser, eller du kan lytte til en stemme, som guider dig igennem de forskellige øvelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *